Telefoon: 020-545 2500

Nieuwswaardig adverteren op Twitter Ads

Haak in op de stroom van informatie en actualiteiten

De advertentiemogelijkheden op Twitter beginnen flink toe te nemen, en steeds meer bedrijven doen hier hun voordeel mee. Advertenties via Twitter Ads werken bijzonder goed voor bedrijven die kunnen inhaken op nieuwe informatie of actualiteiten. Voor veel mensen is Twitter namelijk de eerste bron voor informatie en nieuws.

Plaatjes, hashtags en trends

De beste advertenties op Twitter Ads spelen dus in op nieuws of trends. Omdat de communicatie via Twitter van nature kort is (maximaal 140 karakters!) en snel heen en weer gaat, is het slim om gebruik te maken van aansprekende plaatjes en korte teksten. Mensen gebruiken hashtags (#hieruwtekst) om onderwerpen en thema’s aan te duiden. U kunt deze hashtags gebruiken om in te haken op bestaande trends, of er zelf een nieuwe trend mee starten.

Bepaal uw doel

Als u gaat adverteren op Twitter Ads stelt u eerst het doel van uw campagne vast. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Meer bezoekers op uw website
  • Meer of nieuwe volgers op Twitter voor uw bedrijf
  • Mensen stimuleren om uw app te downloaden
  • Leads genereren

 

De juiste doelgroep

Bij Twitter gaat alles om volgers. Om het doel van uw campagne te bereiken, moet u zorgen dat uw bericht zoveel mogelijk bekeken én gedeeld wordt. Dat kunt u doen door uw campagne te richten op Twittergebruikers die veel volgers hebben. Natuurlijk moeten die gebruikers zelf wel interesse hebben in uw tweet of dienst, want anders gaan ze die niet met hun volgers delen. Uw campagne moet dus aansprekend genoeg zijn. De aanpak kan grappig of juist informatief zijn, maar let op dat het bij uw bedrijfsidentiteit past.

Mogelijkheden en kosten op Twitter Ads

Twitter is continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe, innovatieve advertentiemogelijkheden. Twitter Ads bestaan nog maar relatief kort – in Nederland pas sinds 2013 – maar ze zijn zeer effectief. Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • Promotie van bestaande tweets
  • Promotie van campagnetweets
  • Promotie van uw bedrijfsaccount
  • Promotie van uw site via ‘website cards’

Twitter Ads gebruikt het pay-per-click betaalsysteem. U kunt maximale budgetten instellen per dag, per doel, en in totaal.

Meer weten?

Wilt u ook gaan adverteren op Twitter? LMG Online maakt u graag wegwijs. Neem gerust contact op voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking.