Telefoon: 020-545 2500

Bereik een breed publiek met Bing en Yahoo

Netwerk van zoekmachines concurreert met Google

Bing, de zoekmachine van Microsoft, is de grootste concurrent van Google. Daarom heeft Bing de handen ineen geslagen met Yahoo, de op twee na grootste zoekmachine, en een aantal andere partners zoals MSN. Samen maken zij gebruik van één advertentienetwerk, het Yahoo Bing Network.

Yahoo Bing Network bedient de overige zoekmarkt

Naast Google zoeken internetgebruikers ook met de zoekmachines binnen het netwerk van Bing en Yahoo. Bing is de standaard zoekfunctie van Internet Explorer, dat nog steeds door veel mensen gebruikt wordt (vooral bij bedrijven en overheidsinstellingen). Adverteren op het Yahoo Bing Network is daarom een slimme zet.

Yahoo Bing als aanvulling op AdWords

Yahoo Bing advertenties zijn ideaal als aanvulling op uw marketing via Google AdWords. Voor zoekopdrachten binnen bepaalde vakgebieden en onderwerpen is Yahoo Bing namelijk populairder dan Google, bijvoorbeeld voor financiële informatie. Daarnaast zijn bepaalde gebruikers beter vertegenwoordigd bij Yahoo Bing, zoals vrouwen boven de 45 jaar. Door te combineren bereikt u dus meer mensen. De advertentietool van Yahoo Bing is goed te integreren met een Google AdWords campagne. Ook kunnen de gegevens van Yahoo Bing en Google worden gecombineerd in DoubleClick (link), zodat u één handig overzicht heeft van al uw SEM activiteiten.

Voordelen van het Yahoo Bing Network

  • Toegang tot meerdere zoekmachines tegelijk
  • Minder concurrentie van andere adverteerders
  • Bereik andere gebruikers dan via Google
  • Selecteer wie uw advertentie ziet op basis van locatie, dag, tijdstip, leeftijd en geslacht
  • Hoog doorklikpercentage (CTR)
  • Effectief advertentieprogramma
  • Inzicht in uw gebruikers, kosten en resultaten via Bing Analytics

 

De toekomst van de zoekwereld

Bing is een veelbelovende zoekmachine die zich continu verder ontwikkelt. Door de constante vergelijking met Google biedt Bing veel van dezelfde mogelijkheden, maar daarnaast is er ook ruimte voor innovatie. Omdat Microsoft constant bezig is met de promotie van Bing neemt het marktaandeel van de zoekmachine nog steeds toe. In de toekomst zal het zoekverkeer op Bing dus alleen maar groeien.

Advies op maat

Wilt u ook adverteren via het Yahoo Bing Network? Neem vandaag nog contact op! Onze experts bespreken graag met u welke opties uw bedrijf het beste resultaat kunnen bieden.